تاريخ خبر: 9/12/1390
دكتر ترابي بر اعتماد سازي و تضمين حقوق مالكيت فكري در توسعه نوآوري ها تاكيد كرد

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: دبير ستاد نوآوري دانشگاه با بيان اينكه فرآيند تحولات جهان از دانشگاه ها شروع مي شود، دانشگاه را موتور محرك جامعه دانش محور خواند.

گالري عكس1
گالري عكس2
گالري عكس3
گالري عكس4
در  مراسم افتتاح جشنواره نوآوري هاي دانشگاه كه صبح امروز 9 اسفند در سالن همايش هاي رازي برگزار شد، دكتر ترابي با اشاره به پيشينه توسعه فعاليت هاي نوآورانه در دانشگاه گفت: با تاكيد رييس دانشگاه و از سال 85 بحث توسعه برنامه هاي نوآوري در دانشگاه شكل گرفت.
وي افزود: اولين برنامه اي كه دكتر لاريجاني به صورت جدي روي آن تمركز كرد ايجاد شهر دانش و سلامت بود كه در سال 86 با تولد پرديس بين الملل كيش همزمان شد.
دبير ستاد نوآوري دانشگاه، با بيان اينكه بحث نوآوري در دنيا از سال 2000 به بعد با جنبش و جوشش متفاوت مواجه شده افزود: جامعه دانشي از مباحث جدي و روز دنيا است و حتي در چشم انداز 1404 كشور نيز توسعه اقتصادي دانايي محور در قله چشم انداز قرار دارد.
دكتر ترابي نقش دانشگاه ها را در جامعه دانش محور مهم خواند و افزود: دانشگاه موتور محرك جامعه دانشي است لذا فرايند تحولات جهان از دانشگاه ها شروع شده و به دانشگاه ها ختم مي شود.
وي با تاكيد بر فعال سازي قابليت ها افزود:  قابليت ها آن دسته از توانمندي هاي متمايز و متفاوتي است كه در سرمايه انساني دانشگاه وجود داشته و نهادينه مي شود.
دبير ستاد نوآوري دانشگاه با بيان اينكه  نقشه فعاليت ها و قابليت هاي بخش هاي مختلف علمي، پژوهشي و اجرايي در دانشگاه طراحي شده است افزود: اين نقشه ها به طور گسترده در سطح دانشگاه وجود دارد  و با راه اندازي سامانه جريان ارزش نوآوري دانشگاه در دسترس همگان قرار مي گيرد.
وي به كاركردهاي ترسيم چشم انداز دانشگاه اشاره كرد و گفت: اين نقشه ها كمك مي كند گروه ها دورنماي مشتركي با هم پيدا كرده و امكان ارتباط علمي آنان بيشتر شود همچنين موجب مي شود قابليت هاي موجود در دانشگاه شناخته شده و براي همكاران و نهادهاي غير دانشگاهي قابل دسترس باشد.
دكتر ترابي با تاكيد بر اينكه ما براي همكاري با نهادهاي غيردانشگاهي نياز به دورنماي مشترك داريم افزود: براي اينكه به دانشگاهي نوآور در هزاره سوم دست يابيم بايد كاكردها و روال هاي موجود را  تغيير دهيم.
وي تدوين كتاب نوآوري ها را كمك به فعال شدن ذهن و خلق ايده هاي جديد دانست و گفت: ما نياز به محيط پويايي داريم كه ايده ها جديد در آن شكل گيرد و مراحل نوآوري و تبديل آن به محصول، خدمت يا فرآيند ارزش آفرين طي شود.
دبير ستاد نوآوري دانشگاه، تصريح كرد: ما بايد جامعه را آماده سازيم و شرايطي را فراهم نماييم كه شناسايي تقاضاي پنهان و خدمات دانشي گسترش يابد به اين منظور حدود 30 تفاهم نامه بين واحدها و گروهاي مختلف علمي دانشگاه با نهادهاي غيردانشگاهي (نهادهاي اجتماعي وفرهنگي و...) منعقد شده كه همكاران ما متعهد مي شوند نيازهاي نوآوري نهادهاي غيردانشگاهي را شناسايي نموده و در قالب اين قراردادها، نوآوري ها را احصا نمايند در واقع نقطه ارتباط اين دو حوزه با هم فرصت هاي نوآوري خواهد بود.
وي فرصت يابي و فرصت شناسي را در خلق نوآوري مهم خواند و افزود: بايد جايگاه منحني آگاهي و فرصت را تغيير دهيم اگر زماني كه فرصت از دست مي رودبه موضوعي آگاه شويم و روي آن سرمايه گذاري كنيم در شرايطي است كه ارزش آفريني خود را از دست داده و تلاش ما اين است در نقطه اي كه جهش براي توليد نسل جديد فناوري و خدمت در نظام سلامت اتفاق مي افتاد به موقع اقدام نماييم.
دكتر ترابي با بيان اينكه تا 2 سال آينده هر 73 روز علم بشر دو برابر خواهد شد تصريح كرد: در دنيا ابزارهاي نوآوري خلق شده است چرا كه  ابزارهاي موجود كفايت لازم براي به روز ماندن را ندارد بنابراين براي توسعه نوآوري بايد ابزارها تغيير كند.
 دبير ستاد نوآوري دانشگاه تاكيد كرد: ما بايد مهارت نوآوري را كسب كنيم؛ مهارتي كه بتوانيم اطلاعات را با سرعت بدست آورده و با شرايط موجود مطابقت داده و با سرعت خروجي جديد از آن بدست آوريم.
دبير ستاد نوآوري دانشگاه با تاكيد بر ايجاد فرهنگ نوآوري در دانشگاه گفت: بايد اعتمادسازي و حقوق مالكيت فكري را تضمين كنيم كه افراد بتوانند به راحتي اطلاعات و دانش خود را به اشتراك بگذارند.
وي با بيان اينكه بايد بتوانيم قدرت تحمل اشتباه را در خود افزايش دهيم افزود: نوآوري بدون اشتباه ممكن نيست در پروژه هاي بزرگ دنيا فازي را به نام آشوب تعريف كرده اند كه پس از آن پروژه شكل مي گيرد و لازم است كه محقق و نوآور در اين فضا حركت كرده تا بتواند پروژه و نسل جديدي را كشف نمايد.
دكتر ترابي  شبكه هاي موضوعي نوآوري را ستون هاي فكري نوآوري دانست و گفت: علم امروز نياز به چند تخصصي شدن دارد ضمن انكه حقوق همه تخصص ها بايد حفظ شود و نوآوري بتواند به فرايند ارزش آفرين تبديل شود در غير اين صورت در مرحله خلاقيت باقي مانده و حاصلي ندارد.
دبير ستاد نوآوري دانشگاه، تدوين كتاب نوآوري هاي دانشگاه و برگزاري اين جشنواره را تحقق جمع سپاري به صورت واقعي خواند و افزود: اين يك كار جمعي است كه با همكاري همه همكاران دانشگاه صورت گرفته است.
خبرنگار: سميرا كرمي
عكس: جمشيد ربيعي، كاوه خضايي، زهرا ولي محمدي، فوزيه بيك پور