تاريخ خبر: 9/12/1389
تاكيد دكتر كاظم آملي فوق تخصص ريه و استاد پيشكسوت دانشگاه بر كار گروهي علمي

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: دكتر كاظم آملي، همكاري بيشتر و كار مضاعف، ايجاد برنامه هاي مشترك با رشته هاي مختلف و دانشگاه هاي ديگر كشورها و كار دسته جمعي را راهي جهت ارتقاء بيشتر دانشگاه مي داند.

بنابر گزارش دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دكتر كاظم آملي، متولد سال 1304 در شهر نجف بدنيا آمد و در زمان كودكي به اتفاق خانواده اش به ايران باز گشتند. وي تحصيلات ابتدايي را در دبستان بصيرت و دوره متوسطه را در دبيرستان شريف واقع در شهر تهران گذراند. در سال 1324 به واسطه هوش و ذكاوت و پشتكار فراوان در كنكور سراسري نفر اول شد و وارد دانشكده پزشكي شد. در سال 1330 دانشنامه پزشكي عمومي  خود را با درجه ممتاز، به اتمام رساند و فارغ التحصيل گشت. پس از 7  سال تحقيق و تحصيل در كشور انگلستان، موفق به اخذ درجه فوق تخصص در رشته ريه گشت و از سال 1335 در دانشگاه تهران، به عنوان استاد در رشته داخلي ريه به كار تحقيق و تدريس پرداخته و خدمات شايان توجهي به جامعه پزشكي و ميهن خويش نموده است.
خلاصه اي از سوابق علمي و تحقيقي استاد به شرح ذيل است:
• كسب رتبه استادياري در سال 1331 از دانشگاه مشهد و ادامه فعاليت با همين رتبه در دانشگاه تهران
• كسب رتبه دانشياري در سال 1348 از دانشگاه علوم پزشكي تهران
• كسب رتبه استادي در سال 1364 از دانشگاه علوم پزشكي تهران
• پزشك نمونه در سال 1380 به مناسبت روز پزشك
• عضويت در جامعه توراسيك انگلستان BTS از سال 1354
• عضويت در جامعه توراسيك آمريكا ATS از سال 1367
• عضويت در كالج آمريكايي ريه ACCP از سال 1367
• عضويت در كالج اروپايي ريه (سوئيس ERS) از سال 1370
• عضويت در جامعه ساركوئيدوز WASOG از سال 1367
• تأليف كتاب نشانه شناسي دستگاه تنفس در سال 1352 و تجديد چاپ در سال 1376
• تأليف كتاب سل ريه در سال 1352
• راه اندازي بخش ريه در بيمارستان امام (ره)
• شروع به انجام تست هاي فيزيولوژيك تنفسي از سال 1341 در ايران
• پيدا نمودن هيره "mites" بطور زنده در ايران و تعيين نوع آنها
استاد آملي در گفتگويي با دفتر ارتباط با دانش آموختگان در مورد زندگي كاري خود اظهار داشت: از سال 1374 بازنشسته شده ام ولي مثل سابق به كار تدريس در دانشگاه علوم پزشكي تهران ادامه داده ام. هفته اي 4 روز به مطب و 2 روز به بيمارستان امام (ره) مي روم.
وي در مورد تحقيقاتش گفت: در مورد خيلي از امراض ريه كه در سال هاي 1340-1330 ناشناخته بود، تحقيق نمودم و در باره آنها مقاله نوشتم. در سال 1353 مايت هاي ايران را پيدا نموده و انواع آن را در انگلستان تعيين نمودم كه تا آن زمان شناخته شده نبود(مايت ها جانوراني از بندپايان هستند كه در ايجاد حمله آسم دخالت دارند). همچنين در مورد سل و بيماري هاي ريه خيلي كار كردم و از حدود 30 سال قبل متوجه شدم كه بيماري هايي ريوي در ايران وجود دارد كه شناخته نشده است.
وي افزود: در برونكوسكوپي آنتراكوز پيدا نمودم و با پيگيري دريافتم خانم هايي كه نان مي پختند و دود به ريه شان نفوذ مي كرد، از آن موقع به بيماري مزمن ريه مبتلا مي شوند. همچنين اخيراً كتابي در مورد ساركوئيدوز منتشر نمودم كه در آن 310 مورد بيمار ساركوئيدوزي را بررسي كرده ام.
دكتر كاظم آملي جايگاه تخصص ريه در ايران را در مقايسه با كشورهايي مثل آمريكا، انگليس، اروپا، ژاپن و استراليا كه پيشرفت خوبي در اين زمينه دارند، تقريباً همگام با آنها به سمت توسعه خواند و پيشرفت تكنولوژي در اين مورد را هم خوب ارزيابي نمود.
استاد با تجربه دانشگاه، همكاري بيشتر و كار مضاعف، ايجاد برنامه هاي مشترك با رشته هاي مختلف و حتي دانشگاه هاي ديگر كشورها و كار دسته جمعي را راهي جهت ارتقاء بيشتر دانشگاه خواند.
وي ادامه داد كه كار انفرادي خوب است ولي كار دسته جمعي نتايج بهتري به دنبال دارد. در مورد بررسي بيماري هاي ريه، پيگيري هاي بلندمدت مثلاً ده ها سال تحقيق در يك موضوعي، نتيجه مي دهد.
دكتر آملي در پايان خاطر نشان نمود جلساتي كه هم علمي باشد و هم خانواده ها در آن شركت داشته باشند، همكاران در آن بيشتر مشاركت مي كنند و علاوه بر آشنايي افراد باهم، اطلاعات مفيدي مبادله مي شود و حتي جلساتي كه در آن افرادي خارج از كشور مشاركت دارند، هم براي ما و هم براي آنها خوب است./ز
خبرنگار : ليلا آذين مهر

:: سلام اقاي دكتر ريه چپم كامل و ريه راست پنجاه درصد ازدست دادم لطفا يكپ شك معرفي كنيد سپاسگذارم

:: عالي بود
 ترنج

:: سلا مخواهرم تنگي نفس داره وريهاش عفونت كرده خواهش ميكنم راهنماي كنيد

:: سلام اقاي دكتر من دخترم هفده سال داره تنگي نفس وسينش هم خس خس ميكنه سيتسكن انجام داديم طرف چپ ريه اش عفو نت كرده بايد نمونه برداري شود يك مركز درماني خوب معرفي كنيد

:: دوستاني كه سوال پرسيده اند بنشينند تا هزار سال ديگه منتظر پاسخ

:: سلام اقاي دكتر برادرمن بر اثر عفونت ريه مايعي بردور ريه اش جمع شده بود پنج ماه پيش كه باعمل چس تيوپ دربيمارستان امام رضا مايع خارج شد وبد نمونه به پاتولوزي فرستاده شد ودكت گفت كه هيچ مشكلي ندارد اما بد گذشت چند ما هنوز درقسمت پايين ريه اثري ازان مانده البته خيلي كم دكترگفته دران قسمت ريه چسبيدگي هست بد دوماه بر طرف ميشود ونيازي به دارو نيست ميخواستم بدونم مااين دو ماه را صبر كنيم احتمال داركه عوارضش بيشتر شود اگه اين طور هست مابه دكترهاي ديگه مراجه كنيم .باتشكر اقاي دكتر
 قاسمي

:: سلام آقاي دكتر عموم ناراحتي ريه و تنگي نفس داره يه مركز درماني خوب معرفي كنيد.لطفا.اورژانسي
 ذاكر

:: سلام من مادرام ۶۰سال سن دارداين مشكل ريه دارد بعد چند روزپيش تو بيمارستان بستري بود بعد مشكل دو تا رگ قلبم هم گرفته الان ميخوام قلب عمل كنيم ميگن ريه اش مشكل دارده نميشه عمل كنيم شما راهنمايي بفرمايد ما چكار كنيم با تشكر

:: با سلا م و عرض ادب پدر من آمبولي ريوي دارد ا كنون ترومبوز شديد رگ هاي ريه اش را گرفته و پز شكان جراح اظهار دارند كه امكان جراحي وجود ندارد لذا مي خواهم به تهران بياورم در صورت امكان جهت ترومبولكتومي به كدام مركز درماني يا پزشك مراجعه كنم اين نوع كار در حيطه چه نوع تخصصي است؟
 قرباني

:: سلام و عرض ادب من يك زن 32 ساله هستم برونشكتازي ريه دارم 5 سال پيش عمل كردم وقسمت پايين ريه راستم را برداشتم الان ميتوانم باردارشوم
 ندا

:: سلام جناب دكتر مادر من 55 سال داره و و يه عامل كه نه سرطان است نه تبر كلوز شش چبش را از بين برده و در عرض يكماه به شش راست رسيده؟؟ بايد چه كنيم؟
 مليحه

:: سلام دكتر جان خسته نباشي پدر من پنجاه سال داره والان يه سرطان داخل برونش ريه چپش رشد كرده به نظر شما به كدام مركز درماني برم بهتره
 مهدي